Go Back

Thai-salatwraps med kylling og peanutsauce

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer
Opskrift efter Perry's Plate
Udskriv

Ingredienser

  • 250-300 g kyllingeinderfilet
  • 2 små hjertesalater
  • 1-2 broccolistokke groftrevne (når jeg bruger broccoli, gemmer jeg ofte stokken til noget andet)
  • 2 gulerødder groftrevne
  • 1 lille håndfuld forårsløg finthakkede
  • saltede peanuts

Peanutsauce

  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 lime saften herfra
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 spsk fibersirup gold eller anden sødning
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 cm frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2-1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk sesamolie
  • vand til at justere konsistensen jeg brugte nok 1/2-1 dl

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft og steg kyllingen heri med lidt sesamolie samt salt og peber i ca. 15 minutter, mens du klargør resten, eller steg kyllingen på en pande, hvis du foretrækker det.
  • Riv broccolistokke og gulerødder groft, og hak forårsløg.
  • Blend alle ingredienserne til saucen godt sammen i en minihakker, blender eller foodprocessor. Hvis du ikke har en med en meget kraftig findelende motor, kan du evt. presse hvidløg, hakke chili og rive ingefær på forhånd.
  • Smag saucen til.
  • Del salaten op i blade, som bruges til wraps.
  • Server wraps med grøntsager, kylling og peanutsauce samt lidt saltede peanuts som crunch.