Go Back

Cæsarsalat med grønkål og kylling

0 fra 0 stemmer
Antal: 3 personer
Dressingen er lavet efter Jane Faerbers opskrift i "Mæt & Slank med LCHF"
Udskriv

Ingredienser

  • 300 g grønkål ribbet vægt
  • 3 kyllingebryster
  • 25 g parmesan ca.

Dressing

  • 25 g parmesan
  • 1 lille fed hvidløg
  • 2-3 ansjoser
  • 1 dl mayonnaise
  • 1/2 citron saften herfra
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1-2 tsk urtesalt
  • 1-2 tsk worcestershire sauce kan udelades, men giver (også) god umamismag
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Varm en grill- eller alm. stegepande godt op. Steg kyllingebrysterne herpå (i lidt fedtstof) og kryds med salt og peber. Du kan evt. nøjes med at give dem stegeskorpe og herefter stege dem færdigt i ovnen ved 200º varmluft. De kan også bages i ovnen hele tiden, så skal de have ca. 20-25 minutter i alt.
  • Hak grønkålen fint og masser den godt med lidt olie og salt, til den bliver blød og mørkegrøn.

Dressing

  • Brug en blender eller foodprocessor. Hak først parmesan og hvidløg fint. Tilsæt så de resterende ingredienser på nær olien og blend til en jævn masse. Tilsæt olien, mens maskinen kører.
  • Smag til med citronsaft og urtesalt.

Færdig salat

  • Vend kålen med dressingen og masser det godt sammen (lidt snasket, men det er dét værd). Lad den gerne trække lidt her, hvis du har tid.
  • Server kålen med et kyllingebryst i skiver og høvlet parmesan på toppen.