Salsasalat

Antal: 4 personer
Opskrift efter “Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter” af Emma Martiny
Rækker til 2-4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1/4 iceberg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 avocadoer
  • 1 lille dåse majs ca. 140 g, kan udelades - se note nedenfor
  • 1 håndfuld frisk koriander finthakket - igen, hvis man er til det

Dressing

  • 1 lime saften herfra
  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg presset
  • evt. et par finthakkede syltede jalapeñoer eller du kan servere dem ved siden af, så folk selv kan tilpasse måltidets styrke
  • 1 tsk salt
  • peber

Sådan gør du

  • Striml salaten fint og læg i en skål eller fad.
  • Skær tomater og avocadoer i tern og bland i en anden mindre skål sammen med majs.
  • Ryst eller pisk ingredienserne til dressingen sammen og vend med tomater, avocado og majs.
  • Fordel oven på icebergsalaten og server.

Noter

Hvis du spiser striks LCHF, kan du udelade majsene. Jeg synes bare personligt tit, de "hører sig til", når det gælder mexicansk mad, og så kan jeg ret godt lide dem, så jeg spiser majs en gang imellem. Vær opmærksom på, at nogle dåsemajs er tilsat ekstra sukker - det er i min optik overflødigt, så jeg køber altid dem med bare majs, vand og salt i små dåser.