Go Back

Lasagne(tte) med kål

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Opskrift efter "MK Bootcamp" af Michelle Kristensen
Udskriv

Ingredienser

Kødsovs

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk kokosolie uden smag eller olivenolie
  • 4-500 g hakket oksekød
  • 1 stor dåse tomatpuré 140 g
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bouillon fx Herbamare urtebouillon
  • 1 tsk sukrin gold
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • salt og peber
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g flødeost

Desuden

  • 300 g hvid- eller spidskål
  • 200 g revet ost , fx emmentaler

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Pil og hak løg fint. Smelt smør og kokosolie i en pande eller gryde og svits løgene heri, til de bliver bløde. Pres hvidløget ned til løgene.
  • Når løgene er tilpas bløde, tilsættes oksekødet og svitses med, til det er brunt.
  • Tilsæt så tomatpure og krydderier, svits af, og tilsæt herefter fløde og flødeost.
  • Lad sovsen simre, mens du snitter kålen.
  • Smag sovsen til med salt og sukrin gold.
  • Fordel en tredjedel af kødsovsen nederst i et ildfast fad. Dæk med ca. 50 g revet ost og herefter halvdelen af kålen. Gentag. Afslut med den sidste tredjedel kødsovs og resten af osten.
  • Bag lasagne(tte)n i ca. 25-30 minutter, eller til osten på toppen er gylden og boblende, og kålen er tilpas mør, men stadig har lidt bid. Du kan evt. skrue op for varmen de sidste 5 minutter.
  • Server.