Bradepandeæblekage

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
4-8 stykker

Opskrift fra Alletiders Kogebog
Udskriv

Ingredienser

  • 3-4 små æbler eller 2 store
  • 1 tsk sukker
  • kanel
  • 75 g smør blødt
  • 75 g hjemmelavet vaniljesukker eller alm. sukker + 1 spsk vanillesukker
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 dl mælk madlavningsfløde kan også bruges, hvis man ikke lige har mælk og ikke gider gå ud i den virkelige verden
  • rapsolie til pensling af formen
  • creme fraiche eller lignende til servering

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180º varmluft.
  • Skræl æblerne, fjern kernehus og skær i tynde både. Drys med sukker og kanel.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk sammen. Bland hvedemel og bagepulver. Tilsæt herefter skiftevist halvdelen af mel-bagepulver og halvdelen af mælken. Rør godt igennem.
  • Pensl en form med lidt olie. Fordel dejen heri i et jævnt lag og læg æblerne ovenpå. Tryk dem alle lidt ned i dejen. Drys evt. med lidt ekstra kanel.
  • Bag i ca. 30 minutter.

Noter

Server med creme fraiche eller lignende - enten naturel og syrligt eller blandet op med sukker/sødemiddel.