Bøf stroganoff

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Opskrift efter Jane Faerbers "Mæt og slank med LCHF"
Udskriv

Ingredienser

  • 400 g oksekød i strimler
  • 200 g bacon i tern
  • 1 stort løg
  • 200 g brune champignoner
  • 1 spsk sød paprika
  • 1/2 spsk røget paprika
  • 1 lille dåse tomatpuré svarer ca. til en spsk
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • salt og peber
  • smør og/eller kokosolie uden smag til stegning

Sådan gør du

  • Smelt smør eller kokosolie i en stegegryde eller anden gryde. Svits baconen heri ved svag varme, mens du piller og hakker løget fint.
  • Tilsæt så løg til bacon og svits videre.
  • Skær champignoner i skiver eller kvarte. Når løgene er helt bløde, tilsætte champignonerne til gryden sammen med lidt salt. Svits videre og tilsæt evt. lidt fedtstof, hvis det begynder at sidde fast.
  • Tag bacon, løg og champignoner op af gryden.
  • Smelt lidt ekstra fedtstof, hvis det er nødvendigt, og brun så kødet sammen med paprika. Krydr med peber, tilsæt tomatpure og dijonsennep og svits hurtigt.
  • Tilsæt så piskefløde, creme fraiche og sukrin gold, bring i kog, og lad retten simre ved svag varme i 45 minutter.
  • Smag til med salt, peber og sukrin gold, og server.