Klassisk hønsesalat med champignon og asparges

Antal: 3 portioner
Opskrift inspireret af foodfanatic
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stort kyllingebryst ca. 200 g
  • 200 g champignoner
  • 100 g aspargessnitter

Dressing

  • 1,5 dl creme fraiche jeg bruger 18%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og peber

Til servering

  • godt brød fx hørfrøbrød eller kernebrød med macadamia
  • frisk spinat
  • sprødstegt bacon
  • purløg
  • agurk
  • eller hvad du har lyst til...

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft. Læg kyllingebrystet på en bageplade beklædt med bagepapir, krydr med salt og peber, og steg i ca. 30 minutter.
  • Hvis du serverer bacon som topping, hvilket jeg selvfølgelig anbefaler, kan du stege dette på en pande først, og herefter lægge det til side. Skær herefter champignoner i skiver, og steg dem i baconfedtet.
  • Lad både kylling, champignon og bacon køle helt af, inden du fortsætter.
  • Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, dijon og salt og peber.
  • Skær kylling i mindre stykker og dræn aspargessnitterne. Vend kylling, asparges og champignon i dressingen og smag til.
  • Server på brød over et leje af spinat. Pynt med sprødstegt bacon, friskklippet purløg og giv gerne lidt agurk eller andet grønt til også.