Kylling gratineret i rød peber-sauce

Antal: 3 personer
2-3 personer 

Opskrift efter Den omvendte verden
Udskriv

Ingredienser

Kylling

  • 350 g kyllingeinderfilet eller 3 kyllingebryster
  • 25 g smør
  • salt og peber

Rød peber-sauce

  • 50 g smør
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Desuden

  • ost til gratinering jeg brugte parmesan

Til servering

  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 skiver bacon
  • et par håndfulde spæde spinatblade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Smelt de 25 g smør på en pande og svits kyllingen her. Krydr med salt og peber. Tag kyllingen af panden og læg i et ovnfast fad.
  • Knæk imens de træede ender af aspargesene, og omrul dem med halve skiver bacon. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem i ca. 30 minutter.
  • Fjern kerner og frøstol fra peberfrugt, og pres hvidløgene.
  • Smelt så de sidste 50 g smør, og svits peberfrugt, hvidløg og tomatpure heri, til peberfrugterne er bløde.
  • Blend med en stavblender eller i foodprocessor, og krydr med salt og peber.
  • Fordel rød peber-saucen over kyllingen og drys med revet ost.
  • Gratiner retten i ca. 10-15 minutter, til sovsen og osten er gylden og bobler.
  • Server på et leje af frisk spinat sammen med baconasparges.