Andebryst og grøntsager med sesam, soja og sirup

Antal: 2 personer
Opskrift efter Donal Skehan
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stort andebryst eller gås

Marinade

  • 3 spsk sesamolie eller anden olie
  • 6 spsk soja
  • 3 spsk yaconsirup
  • 2 fed hvidløg

Grøntsager

  • 1 broccoli
  • 2-3 store gulerødder
  • 2 spsk sesamfrø evt. halv sort og halv alm.

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Rids skindet på andebrystet og svits på en pande, først ca. 10 minutter på skindsiden og herefter ca. 3 minutter på kødsiden.
  • Bland imens ingredienserne til marinaden og pensl løbende andebrystet med det under stegning.
  • Læg så andebrystet i et ovnfast fad (gerne et lidt stort et, så det kan bruges til grøntsagerne til sidst). Steg i ca. 15 minutter og lad herefter hvile i 5-10 minutter.
  • Skær broccoli i buketter og gulerødder i stave. Damp i saltet vand i ca. 5 minutter, til de er møre men stadig har bid. Rist imens sesamfrøene på en varm pande.
  • Vend grøntsagerne i marinaden og drys med sesamfrø.
  • Skær andebrystet i skiver og server.

Noter

Hvis du har tid, er jeg overbevist om, at retten kun vil blive bedre af at lade andebrystet marinere i marinaden inden tilberedning.