Go Back

Jerk-kylling med lynstegte grønne bønner, peberfrugt og ananas

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer
Ret inspireret af Health-BentKrydderiblanding fra Pinch of Yum.
Udskriv

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster ca. 300 g
  • smør til stegning

Marinade

  • 1 tsk allehånde
  • 1 spsk yaconsirup eller sukrin gold
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1 nip nellike
  • 1 nip kanel
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 nip cayennepeber
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk smagsneutral olie

Grøntsager

  • 1/2 pose friske grønne bønner
  • 1 rød peber
  • 1/4 frisk ananas
  • 2 spsk kokosolie uden smag eller andet fedtstof
  • salt

Sådan gør du

Kylling

  • Hvis kyllingen skal serveres om aftenen, kan den marineres fra aftenen eller morgenen før. Bland alle ingredienser til marinaden og bland det med kylling i en plastikpose eller skål. Sæt i køleskabet og lad marinere i så mange timer, som du har tid til - gerne 6-12.
  • Smelt smør på en varm pande og steg kyllingen herpå. Du kan også starte med svitse kødet og derefter stege det færdigt i ovnen. Kyllingen kommer nemt til at se sort ud pga. marinaden, men det er meningen og det smager ikke brændt (med mindre du reelt brænder det på, forstås).

Lynstegte grønne bønner, peberfrugt og ananas

  • Fjern de grimme ender fra bønnerne og skær dem i små stykker. Fjern kernehus fra peberfrugt og skær i tern. Skær ligeledes ananas i tilsvarende størrelse tern.
  • Smelt kokosolie i en varm wok eller stor pande/gryde og svits først bønnerne heri. Efter et par minutter tilsættes resten, og det svitser, indtil det er tilpas mørt, men stadig har godt med bid. Smag til med salt.
  • Grøntsagerne smager bedst, synes jeg, hvis de ikke serveres rygende varme, så lad dem evt. stå i wokken på koldt blus i en 5-10 minutter inden servering.