Æblekage med pekanknas

Antal: 4 personer
ca. 4-6 personer 
Opskrift efter Caroline Berg Eriksen
Udskriv

Ingredienser

Dej

  • 3 æg
  • 125 g sukrin gold
  • 200 g hytteost
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 70 g fedtreduceret mandelmel
  • 1 tsk fiberHUSK
  • 1,5 dl piskefløde

Fyld

  • 2 små æbler
  • 50 g pekannødder eller valnødder kan udelades
  • 1 spsk sukrin gold

Til servering

  • creme fraiche eller flødeskum

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º alm. ovn.
  • Pisk æg og sukrin gold sammen i en røremaskine eller med elpisker, indtil det er godt blandet og luftigt.
  • Blend evt. hytteosten for sig først, så klumperne forsvinder. Tilsæt så hytteost til æggemassen og bland.
  • Pisk de tørre ingredienser i dejen, dvs. kanel, vanilje, bagepulver, mandelmel og fiberHUSK. Pisk godt og tilsæt så piskefløden lidt ad gangen, til du har en jævn dej. Lad dejen hvile, mens nedenstående forberedes.
  • Smør en tærteform eller enden kageform med smør eller beklæd med bagepapir.
  • Fjern kernehus fra æblerne og skær dem i tynde både. Hak pekannødderne.
  • Rør dejen hurtigt igennem og fordel så i tærtefadet. Pynt med æblebådene, og drys til sidst med nødder og sukrin gold.
  • Bag kagen i ca. 30 minutter og lad den (så vidt muligt) køle af i et kvarters tid, inden den spises - med godt med creme fraiche!