Go Back

Rabarbercrumble

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 2 spsk sukrin+
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chiafrø kværnede

Crumble

Til servering

  • creme fraiche 38%
  • en sjat piskefløde
  • vaniljepulver og/eller stevia sweet drops med vanilje

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Fjern blade og evt. grimme pletter fra rabarberstænglerne. Skær dem i skiver på 1/2-1 cm's tykkelse og fordel i et ovnfast fad (jeg brugte et på 23,5x12,5cm). Vend med sukrin+, kanel og kværnede chiafrø.
  • Mal mandlerne til crumblen til fint mel. Hak pekannødderne mellemfint. Bland så alle crumble-ingredienserne i en skål og nulr det sammen med dine fingre, til du opnår en smuldret dej. Fordel denne over rabarberne.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20-25 minutter, eller til crumblen er gylden på toppen. Lad den herefter stå i en 5-10 minutter, inden servering, så den ikke er brandvarm og crumblen bliver sprød.
  • Server med creme fraiche rørt med vaniljepulver og/eller vanilje-stevia samt lidt piskefløde for at gøre konsistensen mere lind.

Noter

For en mejerifri dessert kan du servere med pisket kokosfløde blandet med vanilje og stevia i stedet for creme fraichen.