Cheesecake med lemoncurd

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 personer
NB: Opskriften nedenfor er lavet i en lille springform, diameter ca. 22 cm. Hvis du bruger en større springform, skal du bruge halvanden portion af bunden og evt. en ekstra æggeblomme i lemoncurden.
Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 100 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 50 g alm. kokosmel
  • 100 g smør eller kokosolie
  • 1 spsk yaconsirup eller 1 spsk sukrin gold kan udelades helt

Fyld

  • 400 g flødeost
  • 2 æg
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 75-100 g sukrin+ gerne malet til fint melis
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 10 dråber stevia sweet drops med vaniljesmag eller ekstra sukrin+ - smag til

Lemoncurd

  • 1 citron saft og skal herfra
  • 50 g sukrin+
  • 2 æggeblommer
  • 50 g smør
  • evt. ekstra flydende stevia til tilsmagning
  • evt. lidt gul frugt- eller pastafarve

Til pynt

  • friske hindbær
  • citronmelisse

Sådan gør du

Bund

  • Forvarm ovnen til 160º alm. ovn.
  • Smelt smørret. Bland mandelmel, kokosmel, smør og yaconsirup/sukrin gold godt sammen og pres ud i en springform beklædt med bagepapir.
  • Bag bunden i ca. 10-15 minutter, eller til den er gylden.
  • Lad afkøle let, mens du forbereder ostefyldet.

Fyld

  • Pisk flødeosten med elpisker eller i en røremaskine, til det er jævnt og uden klumper.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen.
  • Rør så fintmalet sukrin+, vaniljepulver og creme fraiche i, og pisk til det er jævnt. Tilsæt flydende stevia - lidt ad gangen og smag til, så nu opnår den rette (for dig) sødme.
  • Fordel ostemassen oven på den forbagte bund. Pak bunden af springformen ind i sølvpapir og sæt i en bradepande med ca. 1 liter kogende vand.
  • Sæt kagen i ovnen og bag i ca. 30-40 minutter, eller til den er fast men stadig let blævrende. Den sætter sig yderligere, når den køler af.
  • Lav imens lemoncurden.

Lemoncurd

  • Bland alle ingredienserne i en kasserolle og bring i kog. Rør undervejs og lad simre ved lav varme et par minutter.
  • Køl lemoncurden helt af og sigt eller blend den evt., hvis der er er klumper.

Samling og pynt

  • Fordel den kolde lemoncurd oven på den afkølede cheesecake. Dæk med husholdningsfilm eller andet og sæt på køl i min. 6 timer.
  • Pynt med hindbær og gerne en dusk citronmelisse.

Noter

Vandbadet er ikke strengt taget nødvendigt og kan godt springes over. Det har dog to formål: 1) Det hjælper med at holde en konstant temperatur, så kagen bliver bagt mere jævnt. 2) Det forhindrer kagens overflade i at tage farve og det forhindrer sprækker i overfladen.
Tip: Rør evt. lidt gul frugtfarve, hvis du har (jeg havde ikke), i lemoncurden for at fremme den gule farve.