Go Back
kokostaerte1

Kokostærte med chokoladeganache

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
4 små portionstærter (lav dobbelt portion for en alm. tærteform) 
Opskrift efter Ditte Ingemanns "Sunde søde sager"
Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 200 g kokosmel
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 æg
  • 1 spsk yaconsirup
  • 1 tsk vaniljepulver

Chokoladeganache

  • 100 g mørk chokolade jeg brugte 85%
  • 1 dl kokosmælk jeg brugte selvfølgelig Extra Creamy
  • 1 spsk yaconsirup
  • 1 spsk sukrin+

Pynt

  • ristede kokosflager

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Smelt kokosolien og bland alle ingredienser til bunden til en klistret masse. Pensl tærteformene og pres kokosmassen ud heri.
  • Bag bundene i ca. 10-15 minutter, til de er fint gyldne. Lad afkøle helt.
  • Hak chokoladen. Bring kokosmælken i kog sammen med yaconsirup og sukrin+. Tag af varmen og hæld over chokoladen. Lad stå et øjeblik og rør så rundt i ganachen, til den er fin og blank.
  • Fordel ganache i de kolde tærtebunde og pynt med kokosflager.
  • Sæt på køl, og lad stå ca. 2 timer inden servering.

Noter

Kokosmælk kan erstattes med piskefløde.