ingefær-lime-kylling-2

Ingefær- og limekylling

Antal: 4 personer
3-4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 600 g kyllingeinderfilet

Marinade/sovs

  • 3 spsk olie
  • 2 limefrugter skal og saft herfra
  • 2 spsk ingefær revet
  • 2 tsk stødt koriander
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk fish sauce
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk fibersirup gold
  • 1 grøn chili finthakket (eller alternativt 1-2 tsk grøn karrypasta, hvis du ikke kan finde grøn chili)
  • 4 dl kokosmælk jeg brugte som altid Santa Marias Extra Creamy
  • 1 nip cayennepeber kan udelades
  • 1/2 dl friskhakket koriander hvis du ikke har koriander-smager-af-sæbe-genet)

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser til marinaden og mariner kyllingen heri i min. et par timer i køleskabet. Hvis du har travlt, kan mindre på køkkenbordet gøre det.
  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Fisk kyllingen op af marinaden og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Steg kyllingen i ca. 15 minutter.
  • Kog imens den resterende marinade igennem i en kasserolle og lad det simre i 10-15 minutter.
  • Server fx kylling og sovs med blomkålsris.