teriyaki-kylling-5

Teriyaki-kyllingespyd

Opskrift efter Christine Ha's Teriyaki Chicken & Pineapple Skewers4-6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 6-900 g kyllingeinderfilet

Marinade

  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk finthakket hvidløg ca. 3 fed
  • 1 spsk frisk ingefær finthakket
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl æblecidereddike
  • 1-2 spsk 1 spsk yaconsirup eller ekstra sukrin gold
  • peber
  • 1-2 tsk arrowroot-pulver kan erstattes med majsstivelse, alm. hvedemel eller udelades
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Smelt kokosolie i en kasserolle og svits hvidløg og ingefær heri, indtil det begynder at dufte.
  • Tilsæt soja, eddike, sukrin gold, yaconsirup og peber og lad simre et par minutter. Rør arrowroot ud i vandet og tilsæt, mens du pisker. Lad marinaden simre, til den er tyknet let, og afkøl så til stuetemperatur.
  • Vend kyllingen i marinaden, og lad stå på køl i minimum 6 timer - gerne natten over.
  • Forvarm ovnen til 200°. Sæt kyllingen på træspyd og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med lidt ekstra marinade.
  • Steg spydene i 15-20 minutter. Pensl med marinade hvert 5. minut og vend gerne halvvejs.