Go Back
+ servings

Røræg med æbler og kanel

0 fra 0 stemmer
Antal: 1 person
Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 lille æble eller 1/4 stort
  • 1 spsk sukrin gold kan udelades, men når jeg spiser sød (modsat salt morgenmad, skal det altså også være reelt sødt, ellers bliver jeg bare skuffet ;))
  • 1 tsk kanel
  • 1 stor spsk smør
  • 2 æg
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 nip vaniljepulver
  • 1 nip salt

Til servering fx

  • det sidste 1/2 lille æble
  • 1 spsk mascarpone creme fraiche 38%, flødeskum el.lign.
  • kanel til drys

Sådan gør du

  • Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tynde både. Smelt sukrin gold, smør og kanel sammen til en tynd karamel og læg æblebådene på panden. Lad dem stege ved medium varme i et par minutter, mens du klargør æggemassen.
  • Pisk æg sammen med piskefløde, vaniljepulver og salt. Når æblebådene har fået karamel på alle sider og er blevet let møre, hældes æggemassen over, og der skrues op for varmen. Steg, som du normalt ville med røræg, indtil dine æg er gennemstegte.
  • Server, evt. med mascarpone og friske æblebåde drysset med lidt ekstra kanel.