Krydret gulerodskage med creamcheesefrosting

5 fra 1 stemme
Opskrift fra Sødt, sundere, syndigt
Udskriv

Ingredienser

Til kagen

  • 200 g gulerødder
  • 100 g smør eller kokosolie (uden smag) blødt
  • 100 g sukrin gold
  • 100 g fibersirup gold eller yaconsirup
  • 4 æg
  • 100 g valnødder fintmalede
  • 25 g pofiber
  • 2 spsk fiberHUSK
  • 1 spsk kakaopulver kan udelades
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt

Til creamcheesefrosting

  • 200 g flødeost
  • 50 g smør blødt
  • 50 g sukrin+ malet til melis
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk piskefløde

Til pynt

  • 50 g valnødder hakkede

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160°C varmluft.
  • Riv gulerødderne groft.
  • Pisk smør eller kokosolie med sukrin gold og sirup, til det er lyst og luftigt. Tilsæt så æggene et ad gangen, og pisk herefter de tørre ingredienser i dejen. Rør til sidst de revne gulerødder i, og bland godt.
  • Fordel i en springform på ca. 24 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl.
  • Pisk først flødeost og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter sukrin+ og vanilje, og pisk videre.
  • Tilsæt piskefløde, og pisk kort, til det samler sig.
  • Fordel på kagen med en kniv eller sprøjtepose med tyl, pynt med hakkede valnødder, og server.