Go Back
+ servings
Pulled pork + coleslaw

Pulled pork (med hjemmelavet sukkerfri marinade)

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Du får masser af rester ud over mængden til 4 personer
Opskrift efter Frk Maj
Udskriv

Ingredienser

  • 1 nakkefilet på ca. 2,5 kg

Marinade

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olie
  • 2 dl tomatpure
  • 2 dl vand
  • 10 dråber tabasco-sauce
  • 2 spsk røget paprika
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk bouillon fx fra Herbamare
  • 4 spsk sukrin gold
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk salt

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits i olie i en varm gryde, til de bliver klare og bløde.
  • Tilsæt resten af ingredienserne til marinaden, bring i kog, og lad simre i ca. 15 minutter.
  • Lad marinaden køle af, inden den bruges.
  • Fordel i et gavmildt lag ud over nakkefileten, dæk til, og lad stegen marinere i køleskabet natten over.
  • Tænd så ovnen på 110º, og sæt stegen på en bradepande og i ovnen. Den skal have 12 timers tid. Hvis den bliver for mørk undervejs, kan du dække den til med sølvpapir.
  • Når stegen er færdigstegt, trækker du den i fine tråde med gafler. Hvis du er i god tid, kan du også lade den køle af og bruge fingrene - det gjorde jeg (der er i øvrigt en sær tilfredsstillelse i at stå med grabberne nede i en kæmpe steg og bare trække kødet fra hinanden - det er jo nærmest stenalderagtigt! :D).
  • Kog den resterende marinade kort igennem sammen med kødsaft fra bradepanden. Smag evt. til med salt, eddike og sødning.
  • Fordel marinaden over det færdigtrukkede kød og server!