Tærte med grønne asparges og parmesan

Antal: 4 personer

Udskriv

Ingredienser

Tærtebund

  • 2 dl mandler ca. 120 g
  • 1/2 dl sesamfrø ca. 30 g
  • 1/2 dl solsikkekerner ca. 30 g
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør koldt
  • 1 æg

Fyld

  • 1 bundt grønne asparges ca. 250 g
  • 4 æg
  • 2,5 dl piskefløde
  • 50 g parmesan fintrevet
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Mal mandler, sesamfrø og solsikkekerner til fint mel. Bland – gerne i en foodprocessor – med fiberHUSK, salt og smør, og kør indtil det ligner groft sand. Tilsæt ægget, og kør indtil dejen har samlet sig.
  • Sæt dejen på køl i ca. en halv times tid. Forvarm imens ovnen til 160º varmluft.
  • Pres dejen ud i en smurt tærteform og forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  • Knæk imens de træede ender af aspargesene. Riv parmesanen, og pisk æg sammen med fløde, salt, peber og parmesan.
  • Når bunden er forbagt, fordeles aspargesene heri og overhældes med æggemassen.
  • Bages i yderligere 30-40 minutter, eller indtil toppen er fin og gylden. Lad tærten hvile i mindst 10 minutter, inden den skæres for.

Noter

Server fx med laks og/eller rejer.