Go Back

Stegt flæsk med blomkål i persillesovs

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer

Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke flæsk i skiver ca. 3-500 g, afhængigt af appetit
  • salt og peber

Blomkål i persillesovs

  • 1 blomkål
  • 2 spsk smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 sjat lys eddike fx æblecider- eller hvidvins-
  • 1 æggeblomme jævner sovsen, men kan udelades eller erstattes med lidt arrowroot-pulver
  • 1 bundt frisk persille
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Bank imens flæskeskiverne flade og krydr med godt med salt og peber. Læg på en bagerist og beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt risten med flæsken i ovnen og sæt bagepladen nedenunder, så fedtet bliver opsamlet her. Steg så flæsken i ca. 30-40 minutter - mit fik 40, men kunne nok godt have tålt 5 min mindre - det var nemlig lige sprødt nok. Men prøv dig frem alt efter hvad du foretrækker.
  • Skær blomkålen i små buketter. Smelt smørret i en stor gryde og svits blomkål heri i ca. 5-10 minutter. Det må gerne tage let farve, men det skal ikke blive mørkt. Hæld så fløden ved sammen med en lille sjat eddike og salt. Lad fløden simre i 10-15 minutter og lad det tykne. Smag til med salt og peber og jævn med æggeblommen. Skyl og hak persillen fint og vend i sovsen lige inden servering.
  • Når flæskeskiverne er færdigstegt, tages de af risten og drysses med salt. Server med blomkål i persillesovs og drys evt. med lidt ekstra persille.