Julede kugler

Julede daddelkugler

Antal: 40 stk

Udskriv

Ingredienser

  • 100 g bløde tørrede dadler
  • 3 spsk kokosolie
  • 200 g mandler
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2-1 tsk hvid peber den bliver forholdsvist krads med en hel tsk
  • evt. lidt vand

Sådan gør du

  • Smelt 1 spsk kokosolie på en pande, skær/klip dadlerne i mindre stykker og varm/svits dem i olien til de er blevet bløde.
  • Lad dadlerne køle en anelse af, mens mandlerne males til så fint mel som muligt.
  • Blend dadlerne med den resterende kokosolie og krydderier til en jævn masse. Tilsæt herefter mandelmelet og kør til massen er sammenhængende. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det er for tørt.
  • Hvis massen stadig er varm/lun efter dadlerne har været på panden, kan den sættes i køleskabet en times tid, inden kuglerne formes.
  • Kan holde sig i hvert fald tre dage på køl.