Kakao- og kokoskage

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 personer

Udskriv

Ingredienser

Kage

  • 125 g smør eller kokosolie tilsæt 1/2 tsk salt til dejen, hvis du bruger kokosolie
  • 75 g sukrin+
  • 4 æg
  • 75 g kakaopulver
  • 1 spsk kokosfibermel
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 3 spsk kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl creme fraiche

Frosting

  • 40 g smør blødt
  • 75 g flødeost
  • 15 g kakaopulver
  • sødning efter smag

Kakaoglasur

  • 50 g smør smeltet
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 spsk sukrin+ malet til melis
  • evt. lidt ekstra sødning jeg brugte 5 dråber flydende stevia + 5 dråber flydende sød

Pynt

  • alm. groft kokosmel
  • kokosflager

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  • Smelt smørret og/eller kokosolien og lad den køle let af.
  • Pisk æg sammen med sukrin til en luftig masse. Rør så kakaopulver, kokosfibre, fiberHUSK, kokosmel, bagepulvero g salt i i til en tyk dej. Tilsæt afkølet smør og creme fraiche og bland det hele, til det er jævnt.
  • Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til den er gennembagt - tiden varierer af størrelsen på springformen.
  • Lad den køle af, inden du putter frosting eller glasur på og pynter med kokosmel og kokosflager.
  • Frosting: Pisk smør, flødeost og kakaopulver sammen og smag til med sødning.
  • Kakaoglasur: Smelt smørret og rør sammen med kakaopulver, sukrin og evt. ekstra sødning.