Pasta Carbonara

5 fra 1 stemme

Udskriv

Ingredienser

Pasta

  • 125 g flødeost
  • 4 æg
  • 15 g fiberHUSK
  • 1/2 tsk salt

Carbonara-sauce

  • 150-200 g bacon i tern
  • 1 spsk smør
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 50 g parmesan revet
  • 1,5 dl piskefløde
  • salt og peber

Til servering

  • grøn salat med en vinaigrette til at modarbejde det fede

Sådan gør du

Pasta

  • Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  • Blend ingredienserne sammen til en tynd dej, og hæld ud i et tyndt lag på to bageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag pastaen i ca. 10 minutter. Rul herefter til "roulader" og skær i tynde pastastrimler.

Sauce

  • Steg baconen på en pande ved mellemhøj varme, indtil den afgiver noget af fedtet. Hak løget fint og sauter sammen med smør og bacon. Svits videre ved ikke alt for høj varme, indtil baconen er sprød og løgene bløde.
  • Rul pastapladerne sammen til "roulader" og skær i tynde båndpasta-lignende strimler.
  • Pisk æg sammen med fintrevet parmesan og fløde. Når baconen er klar, hældes ostesaucen på panden og der røres rundt. Varm igennem ved lav varme og smag til med salt og peber. Saucen skal helst ikke komme i kog nu, da sovsen så kan blive en anelse grynet. Vend så pastaen i og server med grøn salat.