Havregrynscookies med chokolade og nødder

Antal: 24 stk

Udskriv

Ingredienser

  • 180 g smør blødt
  • 90 g sukker
  • 90 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g hvedemel
  • 110 g havregryn
  • 300 g chokolade grofthakket
  • 50 g hasselnødder grofthakkede
  • 50 g mandler grofthakkede

Sådan gør du

  • Chokolade og nødder hakkes groft. Gerne i foodprocessor.
  • Smør, sukker og brun farin piskes lyst og luftigt. Et lille tip, som jeg vist også har nævnt før, er, at hvis man er for utålmodig til at vente på, at køleskabskoldt smør bliver blødt, kan man give det 10-20 sek. i mikrobølgeovnen ved højeste effekt. Så bliver det perfekt at arbejde med (jeg er ikke den tålmodige type, kan I nok høre).
  • Æg og vanillesukker piskes i. Melet røres i.
  • Chokolade, nødder og havregryn vendes i. Det kan være lidt hårdt at blande, men sørg alligevel for at det hele er blandet godt ind i dejen. Med en røremaskine går det som en leg.
  • Dejen sættes på to bageplader beklædt med bagepapir. Jeg lavede toppe cirka på størrelse med golfbolde, men man bestemmer selvfølgeligt selv.
  • Bages ca. 20 minutter ved 180º varmluft indtil de er svagt sprøde/hårde ved let tryk. Pga. havregrynene flyder cookiesene ikke så nemt ud, som slagsen uden havregryn har tendens til.