Go Back

LCHF Æbleskiver

3 fra 1 stemme
Antal: 14 stk

Udskriv

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 citron skallen herfra
  • 2 spsk sukrin+
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 4 spsk fedtreduceret mandelmel
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Del æggene i blommer og hvider. Blend eller pisk blommerne sammen med resten af ingredienserne. Pisk hviderne stive og vend i dejen.
  • Smelt lidt smør til stegning, fx i mikrobølgeovnen.
  • Varm en æbleskivepande op og pensl hvert hul med lidt smeltet smør. Fordel 1 spsk dej i hvert hul (kør evt. en halv pande ad gangen). Vend en kvart omgang, når æbleskiven er gylden på den ene side. Vend herefter igen, så hullet forsegles, og steg æbleskiverne færdige.

Noter

Server fx med hjemmelavet jordbærsylt (frosne jordbær koges med sukrin+ og vanilje og blendes/moses herefter og jævnes evt. med chiafrø) og "flormelis" lavet af fintmalet sukrin+.