Scoresalat med blomkål

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
2-3 pers. som selvstændig ret/4-6 pers. som tilbehør

Adapted from "Suveræne Succeser"
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 citron saften herfra
  • 2 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • 3 g peberfrugter blandet rød, gul, orange
  • 1 lille blomkål 300-400 g
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 100 g feta
  • evt. frisk persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 230º varmluft.
  • Kartoflerne skrælles ikke. Halver dem og skær dem i smalle både på den lange led. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir og vend med olie, citronsaft, salt, peber og timian.
  • Ordn peberfrugterne, og skær dem i brede strimler. Bræk blomkålen i små buketter. Hak hvidløgene fint. Læg grøntsagerne på en anden bradepande - også beklædt med bagepapir - og vend med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
  • Bag kartofler og peberfrugter i den varme ovn i ca. 25 minutter.
  • Når de er færdigbagt, blandes de forsigtigt i et fad. Fetaen smuldres over og der drysses evt. med hakket persille.