Blomkålssuppe med hvidløgsstegte kantareller og bacon

Antal: 4 personer

Udskriv

Ingredienser

Suppe

  • 2 blomkål
  • 2 mellemstore løg
  • 50 g smør
  • 1/2 liter vand
  • 1 spsk bouillon fx hønse- eller grøntsags- (jeg bruger Herbamares urtebouillon)
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk salt
  • peber gerne hvid

Topping

  • 2 pakker bacon i skiver
  • 1 spsk smør
  • 200 g kantareller
  • 2 fed hvidløg
  • frisk persille finthakket

Sådan gør du

  • Pil løgene og hak dem groft. Smelt smørret i en stor gryde og svits løgene her ved mellemhøj varme i et par minutter. Hak imens blomkålene groft. Tilsæt blomkål til løgene og svits, indtil det så småt begynder at tage farve. Hæld så vand og bouillon ved, bring i kog og lad simre under låg i 20 minutter.
  • Fiks toppingen imens. Skær bacon i mindre skiver og svits på en pande, til det er ved at være sprødt. Pil imens hvidløg og hak det fint. Rens kantarellerne med en lille børste og skær dem i lige store stykker. Tilsæt hvidløg og kantareller til baconen og svits færdigt i ca. 5-10 minutter, indtil kantarellerne er bløde og det hele dufter rart af hvidløg.
  • Når blomkålen er mør, blendes suppen med en stavblender (alternativt kan en rigtig blender eller foodprocessor bruges, men det er meget mere omstændigt). Rør piskefløden i og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  • Server suppen med de hvidløgsstegte kantareller og bacon på toppen og drys med lidt finthakket frisk persille.