Kylling i peanutbuttersauce

Antal: 4 portioner
Opskrift efter Valdemarsro
Udskriv

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 850 g kyllingeinderfilet
  • 200 g crunchy peanutbutter
  • 1 stor dåse tomatpure 140 g
  • 7 dl kogende vand
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk stødt peber
  • 1 hønsebouillonterning
  • 3 gulerødder
  • 2 røde snackpebre
  • kogte ris så det passer (ca. 1 dl tør vægt pr. person)

Sådan gør du

  • Hak løget og svits det i den varme olie, gerne i en stegegryde. Svits ved lav varme indtil det er gennemsigtigt.
  • Skær i mellemtiden kyllingen i mindre mundrette bidder. Tilsæt kyllingen og brun ved medium varme.
  • Hæld nu tomatpure og kogende vand på. Bring i kog og rør peanutbutteren ud i væsken. Tilsæt krydderier og bouillonterning, læg låg på og lad simre i 1 1/2 time - rør indimellem.
  • Når retten mangler en halv times tid, kan resten gøres klar. Sæt risene over og kog dem, så de er klar. Skær gulerødder og snackpeber i passende størrelse. Når der er et kvarter tilbage, tilsættes gulerødderne til retten. Smag samtidig saucen til. Lav evt. rødkålssalat eller anden salat også. Når risene er kogt færdige, røres peberfrugt i gryderetten og så er der serveret.