Kokos- og limekage

Antal: 12 stykker

Udskriv

Ingredienser

Kagebund

  • 6 æg
  • 200 g sukrin+
  • 150 g smør smeltet
  • 600 g creme fraiche - du kan også bruge kokosmælk, men så bliver kagen meget mere fugtig/svampet i det, og det gør (overraskende nok) ikke den store forskel for smagen
  • 125 g kokosfibermel
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 3 tsk bagepulver

Frosting

  • 500 g flødeost
  • 250 g smør blødt
  • 100 g sukrin+ malet til melis
  • 4 lime skal herfra
  • 1 lime saften herfra
  • 1/2-1 dl piskefløde
  • 1 spsk fibersirup gold kan udelades
  • ristet kokos til pynt

Sådan gør du

  • Start evt. med at male Sukrin+ til fint pulver i en kaffekværn eller blender. Jeg har tidligere prøvet, at kornene ikke blev ordentligt opløst og derfor “knasede” – ikke optimalt.
  • Smelt smørret og lad det køle let af.
  • Pisk æg og sødestof med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
  • Sigt kokosmel og bagepulver i dejen. Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt. Lad dejen hvile i 10 minutter, mens ovnen forvarmes til 180º varmluft.
  • Rør dejen igennem efter de ti minutter og fordel så i en springform beklædt med bagepapir. Jeg plejer at sætte et stykke bagepapir fast mellem den løse bund og siderne – så får kagen en fin form og er samtidig nem at løsne fra bunden.
  • Bages i ca. 1 time eller til et træspyd kommer op ren og den føles gennembagt, når du trykker let på den. Dæk evt. kagen til med lidt staniol, hvis den bliver for mørk, inden den er færdig.
  • Rist evt. kokosmel med, mens ovnen alligevel er varm. Hold godt øje med det og tag ud, når det er tilpas gyldent.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Pisk flødeost og smør godt sammen med en elpisker. Tilsæt så limeskal og -saft og pisk igen. Smag til med sirup. Brug fløden til at tilpasse konsistensen, så den er mindre tyk, og nemmere at arbejde med og smøre på kagen.
  • Del kagen i to bunde. Smør ca. en tredjedel af frostingen på den ene bund og læg den anden ovenpå. Fordel så resten af frostingen ovenpå kagen og på siderne i et pænt og jævnt lag. Pynt til sidst med kokos. Jeg brugte det bare på kanterne, hvilket giver en meget fin effekt, synes jeg, men gør som du selv synes :)

Noter

Opbevares på køl.