Go Back

Quinoa med broccoli, karry og mandler

5 fra 2 stemmer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 dl quinoa 140 g
  • 3,5 dl vand
  • 1 tsk herbamare urtebouillon eller ½ bouillonterning
  • 30 g mandler
  • 1 broccoli
  • 2 fed hvidløg
  • et stykke frisk ingefær ca. på størrelse med en tommelfinger 10 g skrællet vægt
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk olie
  • 1 dl vand
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 citron saften herfra

Sådan gør du

  • Skyl quinoaen i koldt vand. Bring det herefter i kog sammen med vand og bouillon. Lad koge i 10 minutter, sluk herefter for varmen og lad det trække i min. 10 minutter. Herefter burde al væsken være trukket ind og man kan se små ringe på frøene.
  • Hak mandlerne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Sæt til side.
  • Skær bunden af broccoli og skræl evt. stokken. Skær herefter blomsten i små buketter og stokken i tern. Hak hvidløg og ingefær fint.
  • Opvarm olien på en pande eller i en wok. Tilsæt hvidløg, ingefær og karry og lad svitse et minuts tid. Herefter tilsættes broccoli, der vendes rundt og vand og salt hældes over. Lad simre i 5-8 minutter til broccolien er tilpas mør og væsken er fordampet.
  • Vend den færdigkogte quinoa i, smag til med citronsaft og pynt med de gyldne mandler.