Kalkun med pesto og bacon

5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer

Udskriv

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst på ca. 1 kg
  • salt
  • 10 skiver bacon
  • 1/2 liter vand

Pesto

  • 1 stort bundt persille du kan selvfølgelig bruge en anden krydderurt, hvis det passer bedre til resten af måltidet
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  • Blend alle ingredienserne til pestoen sammen.
  • Skær et ca. 2 cm dybt snit i kalkunbrystet på langs. Gnid kødet godt med groft salt og fyld pestoen i "lommen".
  • Beklæd med bacon, så det er med til at lukke af for pestoen.
  • Læg kalkunbrystet med bacon opad i et ildfast fad og hæld vand i bunden.
  • Steg kalkunbrystet i ovnen i ca. 1 time-halvanden. Sæt stegetermometeret i det tykkeste sted, og tag stegen ud, så snart temperaturen viser 80º.
  • Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile 20-30 minutter inden den udskæres og serveres.