Go Back

Blomkåls- og parmesanmos med savoykål og bacon

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke bacon i skiver 125 g
  • 1 pakke kalkunbacon 125 g (du kan selvfølgelig sagtens bare bruge én slags bacon, men jeg kan godt lide blandingen af sprød alm. bacon og kalkunbacon med lidt mere bid/struktur i)
  • 1 spsk smør
  • 1 blomkål
  • salt
  • 1 spsk smør
  • 1 stor håndfuld parmesan fintrevet, ca. 20 g
  • 1/2 savoykål
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • 1/2 spsk sukrin+ eller dobbelt mængde sukker
  • salt

Sådan gør du

  • Varm en sauterpande eller alm. pande godt op og tilsæt bacon i strimler. Jeg plejer bare at klippe baconen direkte ned i panden. Svits indtil det er godt og sprødt. Hvis du også har fået fat i en underlig slags bacon, som ikke vil afgive særligt meget fedt, kan du tilsætte en klat smør.
  • Mens baconen steger, forberedes blomkålen. Del kålhovedet i små buketter og put dem i en gryde sammen med 1 cm vand og 1 tsk salt. Bring i kog og lad blomkålen dampe under låg i omkring 20 minutter.
  • Snit savoykålen. Lav evt. halvdelen fint og den anden halvdel mellemfint. Så får det en fin struktur.
  • Når baconet er sprødt, lægges det til afdrypning på køkkenrulle. Lad baconfedtet blive i panden.
  • Tilsæt det snittede savoykål til det stadigt varme baconfedt og svits på livet løs. Det må hjertens gerne tage farve, men det skal helst ikke blive sort. Når kålen er faldet lidt sammen, tilsættes et par finthakkede fed hvidløg. Når kålen begynder at tage farve, hældes eddike, salt og sukrin ved. Svits videre indtil kålet er mørt, men stadig har bid. Smag til.
  • Når blomkålen er mør, hældes vandet fra og smør og revet parmesan puttes i gryden. Læg låg på i et minuts tid og blend herefter mosen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt.
  • Server blomkålsmosen med sauteret savoykål og sprødt bacon. Drys evt. toppen med lidt ekstra revet parmesan.