Go Back
+ servings

Cheesecakebrownie med hindbær

0 fra 0 stemmer
Antal: 1 bradepande

Udskriv

Ingredienser

Brownie

  • 200 g chokolade jeg brugte 100 g 86% og 100 g 70% - du kan også bruge steviasødet for en helt sukkerfri kage
  • 200 g smør
  • 100-150 g sukrin gold
  • 30 g kakaopulver alternativt 1 tsk fedtreduceret mandelmel
  • 6 æg

Cheesecake

  • 400 g flødeost
  • 2 æg
  • 1 spsk vaniljepulver eller kornene fra 1 vanillestang
  • 50-75 g sukrin+ malet til melis

Desuden

  • 125 g friske hindbær

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  • Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Rør herefter kakaopulver og sukrin gold i og sørg for, at det bliver opløst og rørt ud. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af, min. 5 minutter. Lav evt. flødeostemassen imens. Når chokolademassen er tilpas afkølet, piskes æggene i ét ad gangen.
  • Pisk flødeost, æg, vanillepulver og pulveriseret sukrin+ sammen med en elpisker.
  • Pensl en bradepande (30x40 cm) med lidt smagsneutral olie, smør den med smør eller beklæd med bagepapir. Hæld browniemassen i og cheesecake-massen ovenpå. Brug en teske eller lignende til at "marmorere" de to lag.
  • Pynt med de friske hindbær. Fordel dem jævnt over hele kagen.
  • Bag kagen i 35-40 minutter eller til den lige netop er fast, når du prikker til den med fingeren.
  • Lad kagen stå på køl natten over (eller bag den som det første om morgenen, og server den om aftenen). Kagen kan også fint fryses og serveres efter optøning.