Gulerodskage med creamcheese-frosting

Antal: 1 bradepande

Udskriv

Ingredienser

Kage

  • 3 dl rapsolie
  • 175 g sukker
  • 175 g brun farin
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 1 spsk kakaopulver
  • 350 g gulerod revet
  • 50 g valnødder hakkede - alternativt kan du bruge mandler eller hasselnødder

Frosting

  • 200 g flødeost
  • 80 g smør blødt
  • 1,5 tsk vaniljeessens eller kornene fra 1 vanillestang
  • 250 g flormelis

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175º varmluft.
  • Riv gulerødderne groft og hak nødderne.
  • Pisk sukker og olie sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt sammen og tilsæt herefter mel, kanel, salt, kakao og natron. Til sidst røres de revne gulerødder og hakkede nødder i.
  • Pensl en springform med lidt rapsolie og hæld dejen heri.
  • Kagen bages i ca. 45-50 minutter.
  • Når kagen er helt kølet af, piskes ingredienserne til frostingen godt sammen og smøres på kagen.