Laks med asparges, spinat og citroncreme

4 fra 2 stemmer
Antal: 3 portioner

Udskriv

Ingredienser

Citroncreme

  • 2-2,5 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1/2 citron skallen og saften herfra - resten af citronen bruges til laksen
  • 1 håndfuld frisk dild finthakket
  • 1 tsk sukrin+
  • salt

Citronlaks

  • 3 lakseportioner
  • salt
  • 1/2 citron skallen og saften herfra

Desuden

  • 1 bundt grønne asparges eller mere!
  • lidt smagsneutral olie
  • salt
  • 150 g frisk spinat

Sådan gør du

  • Start med at blande alle ingredienserne til citroncremen, så det kan trække, mens resten forberedes. Smag til med salt og sødemiddel.
  • Forvarm ovnen til 220º varmluft.
  • Knæk de træede ender af aspargesene, vend dem med olie og salt og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Dup laksen tør med køkkenrulle og læg på samme bageplade. Krydr med salt, citronskal og citronsaft.
  • Bag laks og asparges ca. 15 minutter i ovnen.
  • Server på et leje af frisk spinat.