Go Back

Tofarvet chokolademousse med hindbærsirup og hasselnødder

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 portioner
Opskrift efter Arla
Udskriv

Ingredienser

Hindbærsirup

  • 250 g frosne hindbær
  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 2 spsk vand
  • 25 g hasselnødder + lidt ekstra til pynt

Chokolademousser

  • 75 g hvid chokolade
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 3 spsk sukker
  • 3,5 dl piskefløde
  • 75 g mørk chokolade

Pynt

  • hasselnødder se ovenfor
  • 25 g mørk chokolade
  • 25 g hvid chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150º varmluft og rist hasselnødderne heri i 15 minutter. Lad dem køle af og gnub herefter nødderne i et fugtigt viskestykke til de fleste skaller er røget af. Hak nødderne fint.
  • Kom hindbær, vanille (korn + stang), sukker og vand i en gryde og lad det simre under låg ved lav varme i ca. 5 minutter. Fjern låget og kog blandingen ind ved kraftig varme, til den er tyknet tilpas. Lad den køle af. Si evt. hindbærsiruppen for at undgå de irriterende kerner. Vend 25 g af de hakkede hasselnødder i siruppen og stil til side.
  • Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs i én skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden.
  • Smelt den hvide chokolade over vandbad. Bland ca. 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en tredje skål og vend chokoladen heri. Vend herefter yderligere 3 dl flødeskum i moussen.
  • Smelt så den mørke chokolade. Vend den i resten af marengsskummet og vend herefter resten af flødeskummet i.
  • Fordel først den hvide chokolademousse i et passende antal portionsglas. Ryst dem let for at få overfladen jævn. Fordel herefter hindbærsiruppen ovenpå den hvide mousse - forsøg at få et så jævnt lag som muligt, så man kan se det hele vejen rundt i glasset. Til sidst fordeles den mørke mousse på toppen. Ryst igen for at få overfladen jævn.
  • Sæt desserne på køl i min. 4 timer.
  • Hak mørk og hvid chokolade til pynt fint og bland med hasselnødder. Drys med dette lige inden servering.
  • Dig in!