Go Back

Pasta med broccolipesto, ærter og pinjekerner

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 portioner

Udskriv

Ingredienser

  • 180 g fuldkornspasta
  • 1 broccoli
  • salt
  • 150 g grønne ærter fra frost
  • 1 dl pesto ca. 100 g
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g pinjekerner

Sådan gør du

  • Sæt vand over til pasta og en gryde til broccoli. Sørg for at salte broccolivandet godt - så holder det sin pæne farve og det smager også godt ;) Skær broccoli i små buketter og stokken i tern. Kog pasta og broccoli. Broccolien skal nok have ca. 5 minutter, mens pastaen koges efter anvisningerne på pakken. Tilsæt ærterne et minut inden pastaen er færdig og dræn når vandet igen koger. Rist imens pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  • 3 dl af den kogte broccoli blendes med 1 dl pesto, 1 fed hvidløg og lidt af kogevandet fra broccolien - bedøm selv mængde, men jeg bruger gerne ca. 1/2-1 dl.
  • Bland broccolipesto med pasta, ærter og den resterende broccoli. Pynt med pinjekerner og evt. lidt frisk basilikum.