Mørbradgryde

Antal: 4 portioner

Udskriv

Ingredienser

  • 1 pakke bacon i skiver 125-150 g
  • 1 stort løg
  • smør til stegning
  • 1 svinemørbrad ca. 4-500 g
  • 1 spsk sesammel kan erstattes med mandelmel, kokosfibre, alm. hvedemel eller udelades
  • 1 spsk sød paprika
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 stor dåse tomatpure 140 g
  • 1/2 liter piskefløde
  • salt og peber
  • 1 pakke cocktailpølser
  • 1 spsk æblecidereddike eller anden eddike
  • evt. lidt sødning til tilsmagning

Sådan gør du

  • Skær bacon i tynde strimler og pil og hak løget fint. Svits begge dele i en varm stegegryde (eller alm. gryde) i godt med smør ved medium varme, indtil løgene er bløde og klare.
  • Afpuds imens mørbraden, dvs. fjern sener og hinder, og skær den i skiver. Vend i sesammel blandet med paprika, hvidløgspulver og salt og peber.
  • Tag løg og bacon af varmen eller skub det til siden, hvis du har en stor stegegryde. Brun så mørbradstykkerne ved høj varme.
  • Tilsæt tomatpure, svits kort, og hæld piskefløde ved. Bring retten i kog og tilsæt cocktailpølser. Lad simre under låg i ca. 10 minutter ved svag varme.
  • Smag til med salt, peber, eddike og sødning og server med blomkålsris eller -mos - eller andet tilbehør efter eget valg.