Go Back

LCHF-Pizza med serranoskinke og mozzarella

0 fra 0 stemmer
Antal: 1 stor pizza
Opskrift efter "Viktminskning med LCHF" af Åse Falkman Fredrikson
Udskriv

Ingredienser

Pizzabund

  • 100 g ost revet - jeg brugte halv prima donna og halv mozzarella
  • 4 æg
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1/2 dl mandelmel ca. 20 g mandler malet til mel
  • 1/4 dl kokosfibermel ca. 10 g
  • 1 tsk salt

Tomatsauce (nok til 2 pizzaer - frys evt. halvdelen)

  • 1/2 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 1 tsk oregano
  • 1 fed hvidløg presset
  • salt og peber

Fyld

  • 1 pakke serrano- eller parmaskinke
  • 1 kugle frisk mozzarella 125 g
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  • Pisk alle ingredienserne på nær osten sammen med en elpisker. Rør osten i og lad stå i 5 minutters tid. Fordel herefter dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 15 minutter.
  • Lav imens tomatsaucen. Det gøres nemt ved at blende alle ingredienser sammen med en stavblender eller i alm. blender eller foodprocessor.
  • Når pizzabunden er forbagt, fordeles halvdelen af tomatsaucen udover. Herefter lægges skinke og mozzarella på.
  • Bag pizzaen i ca. 10-15 minutter eller til osten er smeltet og let gylden.
  • Pynt med friske basilikumblade ved servering. Giv evt. en grøn salat til.