Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 personer

Udskriv

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade min. 70 %
  • 200 g smør
  • 100-150 g sukrin+
  • 6 æg

Hindbærcoulis

  • 300 g hindbær
  • 1 sjat citronsaft
  • lidt vand
  • sødning efter smag

Desuden

  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180º varmluft.
  • Smelt chokolade, smør og sukrin/sukker i en gryde ved lav varme, indtil du har en helt jævn masse.
  • Tag gryden af varmen, lad den køle let af og rør herefter æggene i et ad gangen. Hvis du gerne vil have en mere luftig kage, kan du nøjes med at tilsætte æggeblommerne på dette punkt og piske hviderne stive for sig, inden du vender dem i dejen.
  • Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir eller mindre portionsforme, som jeg gjorde.
  • Bages i 15-25 minutter (de små fik 15), til en strikkepind lige netop kommer op ren.

Hindbærcoulis

  • Kog hindbær, citronsaft og vand op i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Fjern fra varmen og blend massen.
  • Pres igennem en si, så du undgår alle de irriterende kerner og smag så til med sukker eller sødemiddel.
  • Sæt på køl indtil det skal bruges.

Servering

  • Pynt og server kagerne med pisket flødeskum og hindbærcoulis.