Pavlova med blåbær og citron

Antal: 8 personer
Opskrift efter Tartelette
Udskriv

Ingredienser

Marengsbund

  • 5 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 3 spsk majsstivelse
  • 1 tsk hvidvinseddike

Lemoncurd

  • 220 g sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 citron skal og saft herfra
  • 180 g smør
  • 5 æggeblommer

Fyld

  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g blåbær

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175º varmluft.
  • Pisk æggehviderne stive - gerne i en røremaskine - til de begynder at danne toppe og holde formen. Pisk sukkeret i lidt ad gangen.
  • Sigt majsstivelsen over og tilsæt eddike. Vend forsigtigt det hele sammen, til det er godt blandet.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel marengsen herpå. Spred ud til en cirkel med en diameter på ca. 22 cm (eller, hvis du laver dobbelt portion, til kanten af hele bradepanden).
  • Sæt marengsbunden i ovnen, skru ned til 150º og bag i 1 time. Sluk herefter for ovnen, sæt ovnlågen på klem med en træske eller lignende, og lad den køle helt af - gerne natten over.
  • Mens bunden bages, forberedes lemoncurden. Bland sukker, majsstivelse, citronsaft og sukker i en gryde og opvarm over lav varme. Pisk konstant, mens det simrer i ca. 1 minut. Pisk cirka 1/4 af blandingen i de sammenpiskede æggeblommer, og hæld herefter æggeblommeblandingen tilbage i gryden. Pisk fortsat over lav varme - det må ikke koge - til det tykner. Det tager ca. 2-3 minutter. Overfør til en skål, rør citronskallen i og afkøl helt.
  • Lige inden servering piskes flødeskummet og lemoncurd vendes i. Fordel citroncremen oven på bunden og pynt med blåbær.