Go Back

Kinesisk kylling og broccoli

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl brune ris
  • 350 g kyllingeinderfilet
  • 1 broccoli
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk majsstivelse opløst i 1 spsk koldt vand

Marinade

  • 2 tsk soja
  • 1 tsk risvineddike
  • 1/2 tsk majsstivelse
  • friskkværnet peber

Sauce

  • 3 spsk østerssauce
  • 1 tsk risvineddike
  • 1/2 dl soja
  • 1 spsk brun farin
  • evt. sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningerne på pakken.
  • Bland ingredienserne til marinaden og vend kyllingen heri. Mariner i en halv times tid.
  • Del broccolien i buketter og skær stokken i tern. Blancher i kogende usaltet vand i ca. 2 minutter og dræn. Lad dryppe af så længe, som du gider - det er en fordel at der ikke er alt for meget vand ved.
  • Rør ingredienser til saucen sammen i en skål og opløs majsstivelsen i vand i en anden.
  • Hak hvidløgene fint. Når risen mangler ca. 10 minutter, varmes sesamolien i en wok eller pande og når den er varm, tilsættes kyllingen. Steg ca. 1 minut ved medium til høj varme og vend herefter. Tilsæt hvidløg og lad stege yderligere 1/2-1 minut til det er stegt på alle sider. Tilsæt saucen. Vend broccolien i og kog igennem i et minuts tid. Tilsæt majsstivelse rørt ud i vand og kog videre til saucen tykner. Det tager ca. et halvt til et helt minut.
  • Hvis man synes kyllingestykkerne er for store, kan de tages op og skæres i mindre bidder - eller man kan tage den hurtige vej og klippe dem over med en saks, mens man holder dem med en tang :)
  • Servér med brune ris og pynt evt. med sesamfrø.