Verdens bedste brød

Antal: 1 stort brød

Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 liter vand
  • gær på størrelse med en ært
  • 2 tsk salt
  • 1 liter hvedemel 625 g - man kan erstatte 25% med en grovere meltype - det hæver lidt mindre, men smager lige så godt!

Desuden har du brug for

  • en gryde der kan gå i ovnen

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt salt og herefter mel - melet skal kun lige være vådt over det hele. Dejen skal ca. have konsistens som tyk grød.
  • Dæk til med husholdningsfilm og lad hæve 10-12 timer.
  • Pensl et fladt fad med olie og drys med mel. Hæld dejen ud på et bord drysset godt med mel, og fold den sammen i tredjedele tre gange (se videoen ovenfor for bedre forklaring). Læg dejen i fadet og dæk igen med film. Lad hæve to timer.
  • Efter 1 time tændes ovnen på 250º varmluft (min ovn kunne kun gå op på 235º ved varmluft, men det blev også fint - det vigtigste er at gryden er godt varm). Sæt gryden ind med låget på og lad den stå derinde i den sidste time.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen og hæld forsigtigt dejen i. Pas på ikke at punktere dejen for meget - brug en dejskraber eller lignende. Læg låg på og bag i ovnen i 30 minutter.
  • Tag låget af gryden, skru ovnen ned på 230º varmluft, og bag yderligere 15 minutter.
  • Lad brødet køle af på en rist i 20 minutter før det spises.