Kartoffelsalat med blomkål og radiser aka. verdens bedste kartoffelsalat

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer

Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler meget gerne nye
  • 1 lille blomkål
  • 1 bundt radiser

Dressing

  • 3 dl creme fraiche
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 lille løg
  • 1 bundt/potte purløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kartoflerne vaskes og koges i vand med rigeligt salt (generelt synes jeg folk har tendens til at koge kartofler med alt for lidt salt. Har I set Brd. Price gøre det fx? De smider en hel håndfuld i kogevandet – det gør jeg også, og det bliver fantastisk!).
  • Blomkål deles i små buketter og koges ligeledes.
  • Lad både kartofler og blomkål køle helt af.
  • Riv løget fint. Bland med creme fraiche, mayonnaise og fintklippet purløg.
  • Skær radiserne i halve og herefter i fine skiver. Skær kartofler i skiver eller tern. Bland alle grøntsager i dressingen og vend godt rundt.
  • Smag til med salt – igen, vær ikke for nærig med det.
  • Pynt med purløg og server.

Noter

Du kan også med fordel tilsætte grønne ærter, enten friske eller fra frost.
Passer genialt til fx (kyllinge)frikadeller, (oste)pølser eller i virkeligheden hvilken som helst slags kød. Lækre sommermodne tomater er også lækre dertil.