Bagte æbler med kanel og skyr, færdig

Bagte æbler med kanel og skyr

2 fra 3 stemmer
Antal: 1 person
Udskriv

Ingredienser

  • 2 små æbler eller 1 stort
  • kanel
  • vaniljepulver
  • skyr eller andet surmælksprodukt - eller flødeskum, hvis det skal være luksus
  • sukker eller sødemiddel

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, hvis du vil/gider. Fjern kernehuset og skær hvert æble i fire både.
  • Læg i et lag i en dyb tallerken og drys med kanel - godt med kanel - og lidt vanillepulver. Giv æblerne 2 minutter i mikrobølgeovnen ved højeste effekt. Kig til dem, og vend dem evt. en gang. Giv dem yderligere 2 minutter. Afhængigt af din mikrobølgeovn, æblesorten og hvor bløde du vil have æblerne, skal de muligvis have 2 minutter til.
  • Giv æblerne en ordentlig klat skyr, evt. smagt til med sukker eller sødemiddel, og pynt med lidt kanel.