Go Back

Pandebrød

0 fra 0 stemmer
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 dl surmælksprodukt fx ymer, A38, græsk yoghurt eller lignende
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 400-450 g hvedemel Se note for grovere melblanding
  • olie til pensling

Sådan gør du

  • Gær opløses i vand og surmælksprodukt. Tilsæt honning, salt og olie og herefter hvedemel lidt ad gangen. Når dejen er smidig, lægges den til hævning en times tid.
  • Efter hævning deles dejen i otte lige store stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel (eller det, der ligner). Det er nemmest at rulle alle brødene inden man begynder at stege. Pensl den ene side af brødene med et meget let lag olie. En (eller flere) slip-let pander varmes og når de er klar lægges brød med den smurte side nedad. Den anden side smøres og efter ca. et minuts tid vendes de. Bag et minut på den anden side og fortsæt sådan med resten af brødene. Hvis brødene bliver sorte inden der er gået et minut, er panden for varm. Hvis de stort set ikke får farve, skal der nok skrues lidt op.

Noter

Note 8/5-11: De bliver utroligt gode med 200 g hvedemel og 200 g hvid hvede - og man kan overhovedet ikke smage at der er groft mel i :)