Go Back
+ servings

Sunde havregrynskugler

5 fra 2 stemmer
Antal: 30 kugler
Giver ca. mellem 30 og 40 kugler
Udskriv

Ingredienser

  • 150 g tørrede dadler uden sten
  • 75 g mandler
  • 40 g kokosmel
  • 40 g havregryn
  • 30 g usødet kakaopulver evt. nøjes med 20 g hvis du har en af bedre kvalitet
  • 2 spsk kokosolie uden smag kan udelades
  • vand
  • ekstra kokosmel til at rulle i

Sådan gør du

  • Hak dadler og mandler sammen til en jævn masse i en foodprocessor (en minihakker kan formentlig også gå).
  • Tilsæt evt. kokosolie og ellers et par spiseskeer vand for at få massen til at være lidt mere lind. Blend så kokosmel, havregryn og kakao med.
  • Tilsæt vand indtil det hele er godt blandet og har en god konsistens. Den skal hverken være for tør - så kan den ikke hænge ordentlig sammen og kokosmelet kan ikke sidde fast - eller for våd, da den så ikke kan trilles ordentligt.
  • Tril til kugler af passende størrelse. Tril dem i kokosmel og opbevar på køl i en lufttæt boks.

Noter

De smager bedst, når de er kolde, så vent gerne med at spise for mange af dem til efter et par timer på køl.
Har du svært ved at få nok kokosmel til at hænge fast, når du triller dem, så dyp dem først hurtigt i lidt lunkent vand.