Go Back
+ servings

Julekrydrede julevafler

0 fra 0 stemmer
Antal: 6 vafler
Udskriv

Ingredienser

  • 125 g mandelmel ikke fedtreduceret
  • 75 g arrowrootpulver
  • 2 spsk sukrin gold
  • 4 dråber flydende stevia med vaniljesmag
  • 2 tsk bagepulver
  • et nip salt
  • 1 æg stort, eller 2 mindre
  • 1,5 dl piskefløde eller anden mælk (fx kokosmælk for en laktosefri variant)
  • 50-100 g smør eller kokosolie
  • 1 tsk æblecidereddike eller citronsaft giver smag af kærnemælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk stødte nelliker
  • 1/4 tsk stødt muskat
  • fedtstof til vaffeljernet hvis det ikke er slip-let

Til servering fx

  • flødeskum
  • fibersirup gold
  • pekan- eller valnødder eller andre nødder, grofthakkede

Sådan gør du

  • Opvarm vaffeljernet, mens du blander dejen.
  • Pisk alle ingredienser godt sammen til en jævn dej.
  • Bag så i vaffeljernet, til de er gennembagte, gyldne og let sprøde.
  • Server med ønsket topping.

Noter

Vaflerne bliver sprøde kort efter de er kommet ud af vaffeljernet, så fortvivl ikke, hvis de er bløde, når du først tager dem af varmen.