Go Back
+ servings

Peanutbutter 'nana cheesecakes

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

Nøddeknas

Cheesecakefyld

  • 1/2 banan
  • 250 g mascarpone
  • 50 g creme fraiche 38%
  • 1 æggeblomme
  • 4 spsk peanutbutter
  • 2 spsk sukrin gold
  • 2 spsk piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/4 citron saften heraf

Desuden:

  • 1/2 banan
  • saltede peanuts til pynt
  • chokolade til pynt

Sådan gør du

  • Hak nødderne mellemgroft og rist dem på panden med kakaonibs, sukrin gold og fibersirup, til alle nødder er dækket af karamel. Fordel så nødderne på et stykke bagepapir, så de kan køle af.
  • Mos den halve banan med en gaffel eller lignende i en skål. Tilsæt så mascarpone, creme fraiche og æggeblomme, og piske det godt sammen med en elpisker.
  • Smelt peanutbutter, sukrin gold og piskefløde sammen i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Det skal bare blive varmt og jævnt, det behøver ikke at komme helt op og koge. Lad det køle kort af og piske det så i mascarponemassen.
  • Smag til sidst til med vaniljepulver og citronsaft.
  • Saml dine cheesecakes i portionsforme på ca. 3 dl. Start med størstedelen af nøddeknaset i et lag i bunden af hver form. Fordel herefter halvdelen af cheesecakemassen oven på nødderne. Skær den halve banan i tynde skiver og fordel dem i hver form. Drys så med de resterende nødder og dæk med resten af cheesecakemassen.
  • Sæt dine cheesecakes på køl i et par timer, så de kan sætte sig og blive faste. Lige inden servering, drysses med hakkede peanuts og chokoladespåner.